Репортаж на Искра Койчева Пловдивчани поискаха д-р Иван Димитров, който застреля криминално

...
Репортаж на Искра Койчева Пловдивчани поискаха д-р Иван Димитров, който застреля криминално
Коментари Харесай

Пловдивчани поискаха по-лека присъда за лекаря, застрелял крадец в дома си

Репортаж на Искра Койчева Пловдивчани поискаха  доктор Иван Димитров, който простреля престъпно проявения Жоро Джевизов-Плъха при опит за кражба, да не бъде лишаван от независимост . Хората показаха поддръжката си за лекаря пред постройката на Окръжния съд в града на тепетата, където през днешния ден беше даде рестарт на делото против медика . Един от присъстващите съобщи, че да влезе апаш в дома ти, може да се случи на всеки и медикът не би трябвало да влиза в пандиза за убийството, което е направил.

Това е второ съвещание по проблема. Първото беше отсрочено поради това, че дамата, с която живеел на фамилни начала Плъха, не била постоянно призована, а роднините на умрелия поискаха 300 000 лв. кръвнина.

На 1 март м.г. престъпно проявеният Джевизов от " Столипиново " решил да извърши кражба в дома на лекаря в кооперация в Пловдив. Докторът бил самичък у дома, тъй като правел ремонт. Зад постройката, в която живеел, имало двор с шест гаража, първият от които употребил за работилница.

Около 1.30 ч. през нощта на 2 март доктор Димитров минал през една от стаите в жилището си и видял, че лампата тъкмо в този гараж свети. Помислил, че е не запомнил да я изключи и решил на сутринта да отиде да я загаси. След известно време обаче забелязал, че работилницата е тъмна и вратата й била леко открехната. Решил да ревизира какво се случва и помислил, че е осъществена кражба.

Като излизал от жилището си, обвиненият доктор взел нелегално притежаван револвер „ Валтер “, зареден с патрони, за които също нямал позволение, и се насочил към гаража. Там се намирал Жоро Плъха, който бил приготвил различни предмети за изнасяне в найлонови торби.-->

Преди да създаде изстрел, докторът бил нападнат от крадеца с нож с 12-сантиметрово острие и с железна рекламна табела. Плъха порязал лекаря в десния крайник, а от удара с табелата му предизвикал травматичен оток на дясната ръка. Това е и повода да се одобри от проверяващите, че убийството е осъществено при превишаване на рамките на неизбежната защита.

Обвиняемият лекар беше арестуван на другия ден за 72 часа, а по-късно освободен от ареста срещу „ подписка “. Срещу него има повдигнати две обвинявания. Едното е за ликвидиране при превишаване рамките на неизбежната защита, а другото е за нелегално владение на муниции и оръжие. По първото обвиняване, плануваното в закона наказване е до 5 години, а по второто - от 2 до 8 години.

На въпрос готвените промени в закона за неизбежната защита могат ли да донесат по-лека присъда за медика, юристът му Георги Кутрянски съобщи, че всяка корекция може да бъде в изгода за решаването на проблема.

Хиляди хора излязоха на няколко поредни митинга в отбрана на доктор Димитров с претенции за смяна в законодателството, които да обезпечат сигурност и сигурност на хората в личните им домове. Освен това лекарят получи огромна социална поддръжка и от обществени персони и адвокати.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР